Ga terug
+ servings

Appel kaneel koffiebroodjes recept

Es
Appel en kaneel is natuurlijk dé combi die altijd kan. Ik ben dol op de geur van warme kaneel die uit de oven komt. Door de appel blijven de broodjes lekker sappig. En de glazuur zorgt er ook nog eens voor dat ze minder snel uitdrogen. Dus kunnen deze broodjes wel één tot twee dagen van te voren gemaakt worden. Dek ze af met vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Brood bakken
Keuken Hollandse
Porties 10 appel-kaneel broodjes

Ingrediënten
  

  • 600 gram bloem
  • 120 milliliter melk
  • 120 milliliter water
  • 8 gram gist korrels
  • 10 gram zout
  • 110 gram suiker
  • 75 gram boter gesmolten
  • 1 ei
  • Vulling:
  • 2 eetlepels kaneel
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 3 appels in kleine stukjes gesneden
  • eventueel citroen extract/ essence 1 theelepel
  • 110 gram boter gesmolten
  • Glazuur:
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram poedersuiker
  • 60 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram roomkaas op kamertemperatuur

Instructies
 

  • Kneed van het bloem, melk, water, gist, suiker, ei en zout een soepel deeg.
  • Leg het deeg weg in een ingevette kom en dek deze af.
  • Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 40 x 60 centimeter.
  • Strooi de stukjes appel over het deeg. Laat bovenaan een rand van ongeveer 2 centimeter vrij.
  • Verdeel de gesmolten boter over het deeg. Laat bovenaan een rand van ongeveer 2 centimeter vrij.
  • Strooi de kaneel en bruine basterdsuiker  over de appel.
  • Rol nu voorzichtig het deeg op tot een lange rol.
  • Snij het deeg in ongeveer 10 stukken.
  • Beboter een ovenschaal en leg de broodjes in de schaal. Zo dat de vulling van de appel te zien is.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak de broodjes in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar en bruin.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen de roomkaasglazuur door de roomkaas, boter, poedersuiker, zout en eventueel extract/ essence te mixen met de handmixer.
  • Verdeel de glazuur over de broodjes.
  • Serveer direct of bewaar de broodjes afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!