Ga terug
–+ servings

Ouderwetse Hollandse rode kool recept

Es
(H)eerlijk ouderwetse rode kool zoals oma die maakte. Verwarmend op koude en gure dagen. Serveer met aardappelpuree en (natuurlijk) hachee.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode kool in smalle repen gesneden
  • 60 gram roomboter
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 150 milliliter water
  • 60 milliliter azijn
  • 2 theelepels maizena opgelost in een beetje water
  • 2 eetlepels suiker eventueel
  • Eventueel suiker kan dan weggelaten worden handje gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden of rozijnen

Instructies
 

  • Smelt de boter in een grote pan.
  • Voeg de rode kool toe en schep meerdere keren om op hoog vuur.
  • Doe het zout, peper en kruidnagelpoeder bij de rode kool en schep nog een paar keer goed om.
  • Wanneer je abrikozen of rozijnen gebruikt voeg ze dan nu toe.
  • Schenk het water en de azijn (en eventueel de suiker) erbij en wacht tot het aan de kook komt.
  • Leg het deksel op de pan en zet het vuur zacht.
  • Stoof de rode kool in ongeveer 20 tot 30 minuten zacht.
  • Mocht de rode kool droog dreigen te koken, schenk er dan nog iets water bij.
  • Schenk de opgeloste maizena bij de rode kool en zet het vuur hoog.
  • Roer de rode kool nog ongeveer 3 minuten door en zet het vuur uit.
  • Serveer direct of laat afkoelen en vries het in porties in.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!