Ga terug
–+ servings

Ouderwetse Hollandse hachee recept

Es
Ouderwetse Hollandse hachee maak je zelf. Draadjesvlees dat zacht gestoofd is. Om de jus te binden wordt kruidkoek gebruikt. Dat geeft ook een heerlijk kruidige smaak aan dit rundvlees.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 2 uur 40 min
Totale tijd 2 uur 50 min
Gang Hoofdgerecht :: Vlees
Keuken Hollandse
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1500 gram rundvlees in blokjes gesneden (stoofvlees, dus geen biefstuk of bieflapjes)
  • 1500 gram uien in grote ringen gesneden
  • 75 gram boter + wat olijfolie
  • 1/2 theelepel kruidnagel poeder
  • 1/2 bolletje nootmuskaat
  • 30 milliliter azijn
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 blokje bouillon rund
  • water zoveel dat het vlees net niet onder staat
  • zout en peper naar smaak
  • 2 dikke plakken ontbijtkoek

Instructies
 

  • Smelt de boter met de (olijf)olie in een grote pan.
  • Zodra de boter bruin begint de worden kunnen de uien in de pan.
  • Bak de uien bruin op half hoog vuur en onder regelmatig roeren. De uien mogen flink bruin worden.
  • Voeg het vlees, azijn en het bouillonblokje toe aan de pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net niet onder staat.
  • Bestrooi het vlees met de kruidnagelpoeder en nootmuskaat.
  • Leg de laurierblaadjes in de pan.
  • Zet het vuur hoog en laat alles aan de kook komen.
  • Zodra alles aan de kook is gekomen de pan verplaatsen naar een klein pitje met een vlamverdeler.
  • Leg de plakken ontbijtkoek op het vlees en leg het deksel op de pan.
  • Laat de hachee in ongeveer 2 tot 3 uren gaar worden. Het vlees moet bijna uit elkaar vallen.
  • Proef voor het serveren nog even en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met aardappelpuree en rode kool.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!