Ga terug
+ servings

Recept yoghurt cake

Es
Een cake gemaakt met yoghurt in plaats van boter. Luchtig en snel gemaakt. Vervang voor een andere smaak de sinaasappel essence door een smaak naar eigen keus.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 1 cake
calorieën 320 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel sinaasappel essence kan vervangen worden door citroen essence
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder = 8 gram
  • Extra nodig: springvorm 20 cm Ø poedersuiker om mee te bestuiven

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter.
  • Meng de bakpoeder met de bloem.
  • Roer in een grote kom de Griekse yoghurt, basterdsuiker, zonnebloemolie, zout, sinaasappel essence en eieren door elkaar.
  • Zeef de bloem er boven en roer alles met een pollepel tot een glad beslag.
  • Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de vorm in de oven.
  • Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar. (Een prikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken)
  • Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm.
  • Bestuif voor het serveren de cake met poedersuiker.
  • Bewaar de cake afgedekt in de koelkast.

Nutrition

Serving: 8gCalories: 320kcalCarbohydrates: 51gProtein: 8.4gFat: 9.7gSaturated Fat: 1.7gPolyunsaturated Fat: 8gCholesterol: 43mgSodium: 177mgFiber: 0.9gSugar: 26.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!