Ga terug
–+ servings

Stamppot bietjes recept

Es
Hollandse stamppot met rode bieten. Snel makkelijk en gezond. Lekker met een gehaktbal.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo geschilde aardappelen
  • 500 gram gare rode bieten in grove stukken gesneden
  • 1/2 kleine ui heel fijn gesnipperd
  • 100 milliliter melk
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat
  • mespuntje kruidnagel poeder

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in (flink) gezouten water gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Verwarm ondertussen in een steelpan de melk met de boter, zwarte peper, nootmuskaat en kruidnagelpoeder.
  • Doe de rode bieten in een schaal en verwarm ze in de magnetron tot ze heet zijn. (Of in een pannetje met weinig water)
  • Giet de aardappelen af en laat ze 5 minuten uitdampen.
  • Doe de melk met de gesmolten boter bij de aardappelen en stamp er een puree van. Dit mag wat aan de grove kant blijven eventueel.
  • Roer de (hete) bieten en gesnipperde ui door de aardappelpuree.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!