Ga terug
–+ servings

Frambozen curd zelf maken recept

Es
Lemoncurd wordt gemaakt van citroen. Dee curd wordt gemaakt van frambozen en is daarom een stuk minder zuur, maar nog wel fris. Lekker op brood, scones of als vulling voor taart.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Engelse
Porties 200 ml curd

Ingrediënten
  

  • 100 gram frambozen vers of diepvries
  • 120 gram boter
  • 110 gram suiker
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Zet een pan met water op het vuur en laat het aan de kook komen.
  • Doe de frambozen, boter en suiker in een kom die past op de pan met water. De bodem van de kom mag het water niet raken.
  • Laat de boter smelten en de suiker oplossen op niet al te hoog vuur.
  • Pureer nu alles met de staafmixer tot een gladde massa.
  • Haal de kom van de pan met water.
  • Klop in een apart kommetje de eieren los.
  • Giet een paar flinke eetlepels van de frambozenpuree bij de eieren. Roer dit goed door.
  • Voeg het eiermengsel bij de frambozenpuree. Mix met de staafmixer alles nog even goed door.
  • Zet de kom weer op de pan met heet water.
  • Laat de curd binden en indikken (+/- 10 minuten). Blijf steeds goed roeren.
  • Eventueel kan de curd gezeefd worden.
  • Schep de curd over in een brandschone pot en laat afkoelen.
  • Gebruik de curd koud uit de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!