Ga terug
+ servings

Krokante kip ceasar salade

Es
De beroemde Caesar salade met een krokante twist.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Lunch
Keuken Franse
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel witte peper potje
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • Panko of ander paneermeel
  • 4 witte boterhammen ontdaan van korstjes en in kleine blokjes gesneden
  • snufje knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kleine kropjes Romeinse sla of 1 grote krop in grove repen gesneden
  • 4 eieren’ zacht gekookt en gepeld
  • Caesar dressing van Cardini

Instructies
 

  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met het zout en de witte peper.
  • Leg de stukjes kipfilet in de yoghurt en laat dit even staan.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes brood goudbruin en krokant.
  • Bestrooi de stukjes brood met een beetje knoflookpoeder en wat peper en zout. Zet ze weg tot gebruik.
  • Zet een schaal klaar gevuld met panko (of ander paneermeel).
  • Haal de kip uit de yoghurt en leg de stukjes 1 voor 1 in de panko.
  • Zorg dat ze allemaal goed voorzien zijn van een laagje panko.
  • Verhit een ruime laag olie in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes kip goudbruin en gaar.
  • Laat de stukjes kip op keukenpapier uitlekken.
  • Verdeel de sla over vier borden.
  • Schudt (rijkelijk) de dressing over de sla.
  • Strooi wat stukjes gebakken brood over de sla, leg er het gepelde ei bij en verdeel de stukjes kip over de borden.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!