Ga terug
+ servings

Ovenschotel met pasta recept

Es
Een super snelle ovenschotel met pasta. Het handigst is om korte pasta zoals macaroni, fusilli of vlinderpasta te nemen.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram pasta ieder soort kan, maar macaroni of fusilli eet het makkelijkst
  • 600 milliliter bolognese saus
  • 40 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 500 milliliter melk
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Kook de pasta de helft van de aangegeven tijd die op de verpakking staat. Liever te kort dan te lang.
  • Giet de pasta af en vang een kopje van het water op.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en meng er de bolognese saus door.
  • Giet er wat van het pastawater bij. Totdat alles een beetje smeuïg is.
  • Smelt de boter met de bloem in een pan.
  • Zodra de boter is gesmolten de bloem nog 2 minuten op zacht vuur laten bakken.
  • Schenk dan in één keer de koude melk erbij.
  • Zet het vuur half hoog.
  • Roer met een garde steeds de melk door. Tot je een gebonden saus hebt gekregen. Dit duur ongeveer 5 minuten. Kijk uit dat het niet aanbrand!
  • Schenk de bechamelsaus over de pasta in de ovenschaal.
  • Strooi er de kaas over.
  • Zet de ovenschaal in de oven en laat alles in ongeveer 40 minuten door en door warm worden.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!