Ga terug
+ servings

Pittig gevuld platbrood Martabak

Es
Bartabak of murtabak. Een gevuld platbrood. Vulling kan variëren van vlees, kip of vegetarisch.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 35 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Indonesische
Porties 8 martabaks

Ingrediënten
  

  • Deeg:
  • 600 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram water
  • 125 gram melk
  • 1 ei
  • 100 milliliter gesmolten boter
  • Nodig voor de vulling:
  • 500 gram gehakt
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij heel fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 tot 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie om in te bakken

Instructies
 

  • Deeg:
  • Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg. Het mag niet meer plakken.
  • Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en laat het minimaal 3 uren rusten. Of leg het in de koelkast voor de volgende dag.
  • Maak de vulling:
  • Verhit de olie in een hapjespan.
  • Bak de uien en bleekselderij aan tot ze glazig zijn.
  • Doe het gehakt, knoflook, vissaus en currypasta ook in de pan en bak dit op redelijk hoog vuur gaar en bruin.
  • Proef en breng alles eventueel op smaak met iets meer currypasta en/ of vissaus.
  • Draai het vuur uit. Schep het gehaktmengsel in een grote kom en laat het goed afkoelen.
  • De broodjes maken:
  • Als de vulling goed is afgekoeld dan kunnen de 2 eieren erdoor geroerd worden. Zet het even aan de kant.
  • Verdeel het deeg in acht gelijke stukken. Ze ongeveer 120 gram per stuk.
  • Vorm er bolletjes van.
  • Vet het aanrecht iets in met wat olie.
  • Rol nu 1 bolletje deeg uit tot een grote ronde vorm.
  • Schep er 2 eetlepels van de vulling op.
  • Vouw nu de zijkant over de vulling. Doe dit ook met de andere zijkant.
  • Vanaf de onderkant het deeg naar het midden vouwen. Druk ondertussen zoveel mogelijk lucht eruit.
  • Vouw nu nog de bovenkant over de vulling. Zó dat er een vierkant pakketje ontstaat.
  • Rol nu heel voorzichtig de martabak uit tot een rechthoekige vorm. Let op dat het deeg niet stuk gaat.
  • Ga zo door tot alle 8 deegbolletjes op zijn.
  • Verhit een koekenpan op het vuur, zonder olie of boter.
  • Bak de martabaks in de koekenpan, op matig vuur.
  • Per kant ongeveer 3 tot 5 minuten aan iedere kant goudbruin en gaar bakken.
  • Serveer direct of vries ze in.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!