Ga terug
–+ servings

Nasi Goreng volgens Es

Es
Nasi goreng zoals het hoort. Rijst van de dag(en) ervoor en opgebakken. Met een boemboe (bumbu) van allerlei kruiden en groenten.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesische
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram rijst Gekookt zoals hier boven of volgens de gebruiksaanwijzing
  • 2 schouderkarbonades ontdaan van bot en vlees in dunne reepjes gesneden (leg ze even een half uurtje in de vriezer, dan is het makkelijker snijden)
  • 2 grote uien fijn gehakt
  • 2 stelen bleekselderij in kleine stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook heel fijn gehakt
  • stukje trassi vingertop groot
  • 2 winterwortelen geraspt
  • 1/2 tot 1 eetlepel vissaus
  • half bosje lente ui in ringen gesneden
  • verse koriander grof gehakt
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem.
  • Bak de reepjes schouderkarbonade rondom bruin.
  • Fruit dan de uien en bleekselderij met de trassi bij het vlees tot de uien zacht zijn.
  • Voeg de knoflook en wortel toe en bak op zacht vuur nog 5 minuten mee.
  • Doe de koude rijst in de pan en zet het vuur hoog.
  • Bak de rijst, onder regelmatig roeren, tot alles door en door warm is.
  • Bak ondertussen 4 spiegeleieren en houd deze even warm.
  • Breng de rijst op smaak met de vissaus.
  • Schep de rijst op een bord, leg op ieder bord een spiegelei en garneer met de ringen lente ui en gehakte koriander.
  • Serveer direct.
  • Lekker met kimchi.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!