Ga terug
+ servings

Congolese kip stoofpot met freekeh

Es
Een stoofschotel uit Congo met kip en freekeh. Voedzaam en snel gemaakt. Je kunt dit maken met elk deel van de kip met of zonder bot.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Congolese
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippenbouten of kipdijen zonder bot
  • 2 grote uien grof gehakt
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • stukje gember duimgroot, geschild en heel fijn gesneden
  • 2 aubergines in grove stukken gesneden
  • 6 okra’s in stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • 2 laurierbladeren
  • 1 of 2 Spaanse peper (met of zonder zaadjes) fijn gesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 250 milliliter water
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Eventueel extra: een slowcooker

Instructies
 

  • Wanneer je het in de slowcooker maakt: alles in de pan en maak de deksel goed sluitend met een stuk aluminiumfolie.
  • Kook alles op medium stand in 6 uur gaar.
  • Wanneer het in een gewone pan wordt gekookt: Leg alles in de de pan en leg er een stuk aluminiumfolie over. Leg dan de deksel op de pan. Er mag geen vocht ontsnappen.
  • Zet de pan in het begin op medium hoog vuur en schudt af en toe tot alles kookt. Maakt de deksel niet open.
  • Laat alles gaar worden in ongeveer 40 minuten. Schudt af en toe de pan voorzichtig.
  • Kook de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing gaar en serveer met de hete kip stoofpot.
  • Strooi er eventueel wat gehakte koriander over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!