Ga terug
–+ servings

Recept de beste pindasaus maak je zelf

Es
Niet helemaal zoals mijn oma maakte, maar wel de beste pindakaas. Gemaakt met ui, kruiden, pindakaas en soja. Maak hem zelf zo pittig als je wilt met sambal.
3 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Sauzen
Keuken Indonesische
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 20 gram bloem
  • 20 gram boter
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 400 milliliter water
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 eetlepel sambal meer of minder naar smaak
  • 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gesneden
  • 1/2 bouillonblokje verkruimeld
  • 1/2 theelepel witte gemalen peper
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 3 tot 4 flinke eetlepels pindakaas

Instructies
 

  • Verwarm in een pannetje de boter tot hij gesmolten is.
  • Fruit de ui in de boter tot hij doorzichtig is.
  • Voeg de bloem toen en roer goed.
  • Laat de bloem een minuutje bakken.
  • Giet er in 1 keer 400 milliliter koud water bij. Roer goed.
  • Laat op half hoog vuur de saus indikken.
  • Zet het vuur laag wanneer de saus is ingedikt.
  • Voeg nu de koriander, sambal, knoflook, bouillonblokje, witte peper, bruine suiker en ketjap toe.
  • Nog steeds op laag vuur de pindakaas toevoegen en op laten lossen in de saus.
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus is ontstaan.
  • Is de saus wat te dik? Voeg dan wat water toe. Is de saus te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe.
  • Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!