1kgpaddenstoelenDat kunnen gemengde zijn, maar ook alleen champignons
1teenknoflookdoor de pers of heel fijn gehakt
takje rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
Extra:
200gramgeraspte kaas
Olijfolie om in te bakken
Roomboter om de schaal mee in te vetten
Instructies
Meng de bloem en het zout door elkaar.
Roer de melk erdoor gevolgd door de eieren.
Laat het beslag even rusten. Een half uur tot een uur.
Bak ondertussen de paddenstoelen in een hete pan met wat olie tot het vocht verdampt is.
Haal de paddenstoelen uit de pan en pers er een teen knoflook over. Strooi er ook wat rozemarijn op. Roer even door elkaar en laat verder afkoelen.
Maak de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter met de bloem. Laat een minuutje goed warm worden en roer en in één keer de melk door. Laat de saus op half hoog vuur en goed roeren indikken. Als de saus gaar is de blauwe kaas erdoor smelten. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en witte peper.
Bak van het beslag dunne flensjes. Ik haalde 12 flensjes uit het beslag.
Meng de saus met de paddenstoelen.
Vet een ovenschaal in met boter.
Leg een flensje op de bodem.
Schep er een deel van de saus over.
Bestrooi met wat kaas.
Ga zo door tot alle flensjes op zijn.
Eindig met saus over het laatste flensje.
Verwarm de lasagne in een voorverwarmde oven (180 graden Celsius) in ongeveer 30 minuten. Hij is klaar wanneer alle kaas gesmolten is en de bovenkant mooi goudbruin is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!