Ga terug
–+ servings

Roti kukus Indonesische cake recept

Es
Deze Indonesische cake wordt gestoomd boven een pan met water. Lekker en niet moeilijk te maken.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Indonesische
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 12 eieren
  • suiker het gewicht van alle eieren samen
  • bloem het gewicht van 6 van de eieren
  • 1 vanille peul alleen het merg
  • 1 eetlepels cacao opgelost in een halve eetlepel water

Instructies
 

  • Splits de eieren.
  • Klop met een mixer de eidooiers met de suiker en vanille merg tot het lichtgeel is.
  • Sla de eiwitten stijf.
  • Meng nu de bloem met het eigeel en spatel de eiwitten erdoor.
  • Neem een gedeelte van het beslag en meng het met de cacaomengsel.
  • Schep het beslag in een vorm (Een springvorm met een groot stuk bakpapier is het handigst) en stoom het in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar. Een prikker moet er schoon uitkomen nadat hij er ingestoken is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!