Ga terug
–+ servings

Es bakte Roykes en geeft een recept

Es
500 gram bloem 350 gram melk (lauw) 7 gram gist 70 gram boter, in kleine blokjes (niet te koud) 10 gram zout 500 gram half om half gehakt 2 theelepels nootmuskaat 7 gram zout 1 theelepel vers gemalen zwarte peper 10 plakken katenspek
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 50 min
Gang Brood bakken
Keuken Hollandse
Porties 10 worstenbroodjes

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 350 gram melk lauw
  • 7 gram gist
  • 70 gram boter in kleine blokjes (niet te koud)
  • 10 gram zout
  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 7 gram zout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 10 plakken katenspek

Instructies
 

  • Kneed van de bloem, melk en gist een deeg.
  • Doe de boter er steeds in kleine blokjes bij en kneed tot alle boter is opgenomen.
  • Vet een kom in en leg het deeg erin. Keer het eenmaal
  • Dek de kom af en laat het deeg rijzen tot het twee maal zo groot is. (ongeveer een uur op kamertemperatuur)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng het gehakt met de nootmuskaat, zout en gemalen peper.
  • Verdeel het gehakt in 10 gelijke porties. Maak er staafjes van.
  • Neem het deeg uit de kom en verdeel het ook in 10 gelijke porties. (ongeveer 86 gram per stuk)
  • Bol de stukjes deeg op. En dek ze af.
  • Neem 1 bolletje deeg en druk het plat. Rol met een deegroller er een schijf van. Ongeveer 11 cm in doorsnede.
  • Neem een staafje gehakt en leg het op het deeg.
  • Vouw het deeg om het gehakt en knijp de naad goed dicht.
  • Leg het broodje met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
  • Ga zo door tot alle stukjes deeg en gehaktstaafjes op zijn.
  • Leg op ieder broodje een plakje katenspek.
  • Laat de broodjes nog 10 minuten rijzen.
  • Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten gaar en bruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!