Kneed van de bloem, melk en gist een deeg.
Doe de boter er steeds in kleine blokjes bij en kneed tot alle boter is opgenomen.
Vet een kom in en leg het deeg erin. Keer het eenmaal
Dek de kom af en laat het deeg rijzen tot het twee maal zo groot is. (ongeveer een uur op kamertemperatuur)
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng het gehakt met de nootmuskaat, zout en gemalen peper.
Verdeel het gehakt in 10 gelijke porties. Maak er staafjes van.
Neem het deeg uit de kom en verdeel het ook in 10 gelijke porties. (ongeveer 86 gram per stuk)
Bol de stukjes deeg op. En dek ze af.
Neem 1 bolletje deeg en druk het plat. Rol met een deegroller er een schijf van. Ongeveer 11 cm in doorsnede.
Neem een staafje gehakt en leg het op het deeg.
Vouw het deeg om het gehakt en knijp de naad goed dicht.
Leg het broodje met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Ga zo door tot alle stukjes deeg en gehaktstaafjes op zijn.
Leg op ieder broodje een plakje katenspek.
Laat de broodjes nog 10 minuten rijzen.
Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten gaar en bruin.