Ga terug
+ servings

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Es
Prachtige rode zachtestoofpeertjes krijg je met dit recept. Wijn, Coebergh (of andere bessenlikeur) is het geheim achter deze feestelijke stoofperen.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 55 min
Totale tijd 1 uur 25 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo stoofpeertjes geschild maar met steeltje eraan. (Hoeft niet, maar staat zo leuk…)
  • 300 milliliter coubergh of ander bessenlikeurtje
  • 300 milliliter rode wijn
  • 2 of drie steranijs
  • 2 stukken kaneel
  • 1 vanille peul opengesneden
  • suiker naar smaak
  • Voor de saus:
  • 2 theelepels maizena opgelost in een beetje water
  • eventueel wat extra suiker

Instructies
 

  • Leg de peertjes in een grote pan.
  • Schenk er de coubergh en rode wijn bij. De peren moeten nét onderstaan.
  • Is het niet genoeg? Voeg nog wat water (of wijn) toe.
  • Doe de steranijs, kaneel en vanille peul erbij.
  • Voeg de suiker toe, dit kan later altijd nog aangepast worden. Doe er niet gelijk te veel bij.
  • Breng alles aan de kook en draai dan het vuur zacht.
  • Leg het deksel op de pan en laat de stoofperen in ongeveer 45 minuten gaar worden. Keer de peren af en toe even.
  • Als de stoofperen zacht zijn: Uit de pan halen.
  • Breng de saus aan de kook en laat deze 10 minuten op hoog vuur inkoken.
  • Proef voorzichtig of de saus zoet genoeg is. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
  • Roer dan de opgeloste maizena erdoor en kook een minuutje door.
  • Zet het vuur uit en leg de stoofperen terug in de saus.
  • Laat de stoofperen koud worden in de saus. Serveer ze lauw of koud.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!