Ga terug
+ servings

Recept Bombay aardappelen met feta uit de oven

Es
Een ovenschotel die je makkelijk en snel in elkaar zet. Met aardappel, tomaat, kipfilet en pittige kruiden. Alles in één.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiase
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 enkele kipfilets in blokjes gesneden
  • 4 tenen knoflook door de pers
  • 2 eetlepels scherpe kerrie poeder, zoiets als garam masala
  • 2 theelepels gember poeder djahé, te vinden in de supermakrt bij de buitenlandse producten
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels bruin of zwart mosterdzaad
  • 1 theelepel cayennepeper of meer naar smaak
  • een bakje cherry tomaten de tomaatjes doormidden gesneden
  • 200 gram feta grof verkruimeld
  • 1 kilo aardappelen geschild en in medium grote blokjes gesneden
  • een emmertje Griekse yoghurt 1 kg
  • 2 grote komkommers geraspt en uitgelekt in een zeef
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel gehakte peterselie of koriander om mee te garneren

Instructies
 

  • Note: het is handig de aardappelen even voor te koken, minuutje of 6
  • Schep 250 gram yoghurt uit de emmer en doe dit in een schaal.
  • Doe de helft van de knoflook (2 tenen), 1 eetlepel kerrie poeder, 1 theelepel gember poeder, kipfilet, peper en zout bij de yoghurt. Roer dit goed door elkaar. Dek het af en laat het marineren.
  • Meng de geraspte en uitgelekte komkommer en de andere 2 tenen knoflook door de rest van de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie.
  • Rooster in een pan de kerrie poeder, gember poeder, gemalen koriander, mosterdzaadjes en cayennepeper een minuutje of 3 tot er een sterkere geur van af komt.
  • Laat het specerijenmengsel even afkoelen en giet dan een flinke scheut olijfolie erbij.
  • Meng de aardappelblokjes met de specerijen met olijfolie tot alle aardappelblokjes bedekt zijn.
  • Spreid de aardappelblokjes in een laag in een brede ovenschaal. Strooi er iets zout op.
  • Schep de gemarineerde kipfilet erop met de aanhangende yoghurt.
  • Leg de halve tomaatjes tussen het gemarineerde kipfilet.
  • Brokkel de feta over de ovenschotel.
  • Nu kan de ovenschaal afgedekt in de koelkast bewaard worden tot later of in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) schuiven. Bak de ovenschotel af in 45 tot 60 minuten.
  • Serveer met de komkommer in yoghurt. En garneer de ovenschotel eventueel met gehakte peterselie of koriander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!