Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept zuurkool ovenschotel met worst
Es
Zuurkool met worst uit de oven. Makkelijk en snel. Ook goed van te voren te maken. Vriest ook prima in. 's Ochtends uit de vriezer en 's avonds in de oven.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollandse
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
kilo aardappelen
geschild en in gelijke stukken
500
gram
zuurkool
uitgelekt
175
milliliter
warme melk
1
rookworst
in plakken gesneden. Ik nam een slagers rookworst maar eigenlijk kan iedere worst
een beetje boter of
olijfolie om in te bakken
1
rode paprika
in kleine stukjes gesneden
1
ui
gesnipperd
half bekertje creme fraiche
in ieder geval genoeg om een laagje te maken
1/2
eetlepel
paprika poeder. Ik heb de gerookte versie gebruikt. Ik ben nu eenmaal dol op dat spul!
Cayennepper
naar smaak. (Kay gebruikte chilli, dat kan natuurlijk ook, maar dat had ik niet in huis)
1/2
eetlepel
gedroogde tijm
150
gram
Goudse kaas
225
milliliter
bouillon
zelf getrokken of van een half blokje
handje paneermeel
Instructies
Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van met de warme melk.
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui en da paprika stukjes.
Bak de plakjes rookworst mee.
Voeg de zuurkool, tijm, paprikapoeder en cayennepeper toe en schep alles op hoog vuur even om.
Schenk de bouillon in de pan en leg een deksel op de pan.
Sudder de zuurkool 10 tot 15 minuten.
Schep de zuurkool in een ovenschaal.
Lepel er de creme fraiche over.
Dek af met de aardappelpuree.
Strooi de kaas erover en strooi er wat paneermeel over.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.
Bak de ovenschotel in 20 minuten tot hij door en door warm is of 40 minuten wanneer je hem van te voren bereid hebt.