Ga terug
–+ servings

Recept zuurkool ovenschotel met worst

Es
Zuurkool met worst uit de oven. Makkelijk en snel. Ook goed van te voren te maken. Vriest ook prima in. 's Ochtends uit de vriezer en 's avonds in de oven.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo aardappelen geschild en in gelijke stukken
  • 500 gram zuurkool uitgelekt
  • 175 milliliter warme melk
  • 1 rookworst in plakken gesneden. Ik nam een slagers rookworst maar eigenlijk kan iedere worst
  • een beetje boter of olijfolie om in te bakken
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • half bekertje creme fraiche in ieder geval genoeg om een laagje te maken
  • 1/2 eetlepel paprika poeder. Ik heb de gerookte versie gebruikt. Ik ben nu eenmaal dol op dat spul!
  • Cayennepper naar smaak. (Kay gebruikte chilli, dat kan natuurlijk ook, maar dat had ik niet in huis)
  • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
  • 150 gram Goudse kaas
  • 225 milliliter bouillon zelf getrokken of van een half blokje
  • handje paneermeel

Instructies
 

  • Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van met de warme melk.
  • Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui en da paprika stukjes.
  • Bak de plakjes rookworst mee.
  • Voeg de zuurkool, tijm, paprikapoeder en cayennepeper toe en schep alles op hoog vuur even om.
  • Schenk de bouillon in de pan en leg een deksel op de pan.
  • Sudder de zuurkool 10 tot 15 minuten.
  • Schep de zuurkool in een ovenschaal.
  • Lepel er de creme fraiche over.
  • Dek af met de aardappelpuree.
  • Strooi de kaas erover en strooi er wat paneermeel over.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.
  • Bak de ovenschotel in 20 minuten tot hij door en door warm is of 40 minuten wanneer je hem van te voren bereid hebt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!