Ga terug

Pizzadeeg zelf maken

Es
Dit deeg voor pizza is niet plakkerig en rolt mooi dun uit voor pizza's.
Gang Brood bakken
Keuken Italiaanse

Ingrediƫnten
  

  • 750 gram bloem
  • 15 gram zout
  • 10 gram gistkorrels 1,5 zakje
  • 450 gram water lauw/ warm
  • 750 gram bloem
  • 1 theelepel gedroogde oregano optioneel
  • 15 gram zout

Instructies
 

  • Mix alle ingrediĆ«nten door elkaar. Met je handen (plakt in het begin, maar ga gewoon stug door!), met een keukenrobot of met de deeghaken van je mixer.
  • Kneed het zeker 5 minuten tot je een bal deeg hebt.
  • Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Keer het een keer om zodat alle kanten een beetje olie hebben.
  • Dek het af met wat folie en laat een een uur rijzen. Of tot het twee keer zo groot is.
  • Verwarm de oven voor. Zo heet als hij kan.
  • Sla het deeg terug (= plat drukken), druk de grote luchtbellen eruit.
  • Verdeel het deeg in drie stukken.
  • Neem een stuk deeg en rol het uit, maar laat de randen iets dikker.
  • Beleg de pizza naar wens en bak hem in een gloeiendhete oven (Zo heet als je oven aankan.) in 10 tot 15 minuten gaar en knapperig.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!