Ga terug
Engelse crumpets recept

Engelse crumpets recept

Deze zachte broodjes met knapperige korst worden in de pan gebakken. Ze vriezen goed in en in een broodrooster kun je ze prima op piepen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Rijstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Brood bakken
Keuken Engelse

Equipment

  • Kookringen van metaal
  • Koekenpan
  • Keukentang
  • Mixer of garde
  • Grote kom
  • Schone fles of kan met schenktuit

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram bloem
  • 300 gram melk
  • 300 gram water
  • 5 gram zout
  • 1 theelepel suiker
  • 7 gram gist korrels
  • boter

Instructies
 

  • Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar met een handmixer of een garde.
  • Laat het beslag staan om te rijzen. Afhankelijk van de temperatuur ongeveer een uur. Het beslag moet vol met bubbels zitten.
  • Het is handig om het beslag in een fles (bijvoorbeeld voor poffertjes) te schenken, maar is niet perse nodig.
  • Zet de pan op redelijk laag vuur.
  • Leg de ringen erin en smelt in iedere ring een beetje roomboter.
  • Knijp met de fles het beslag in de ringen. Ongeveer tot de helft. Of schep het erin met een lepel.
  • Bak nu nog steeds op redelijk laag vuur de crumpets tot de bovenkant vol met luchtgaatjes zit.
  • Haal dan de ring (met een keukentang want ze zijn heet!) van de crumpets en keer ze om. Bak ze nog 1 tot 2 minuten op die kant.
  • Leg ze op een bord om af te koelen of eet ze meteen.
  • Om ze in te vriezen: wikkel ze apart van elkaar in een stuk vershoudfolie en vries ze in. Opgewarmd in een broodrooster zijn ze heerlijk.
Trefwoord bakken zonder oven, bloem, boter, broodjes, Crumpets, gist, melk, water, zout
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!