Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Engelse crumpets recept
Deze zachte broodjes met knapperige korst worden in de pan gebakken. Ze vriezen goed in en in een broodrooster kun je ze prima op piepen.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
min
Bereidingstijd
20
min
Rijstijd
45
min
Totale tijd
1
uur
10
min
Gang
Brood bakken
Keuken
Engelse
Equipment
Kookringen van metaal
Koekenpan
Keukentang
Mixer of garde
Grote kom
Schone fles of kan met schenktuit
Ingrediƫnten
500
gram
bloem
300
gram
melk
300
gram
water
5
gram
zout
1
theelepel
suiker
7
gram
gist
korrels
boter
Instructies
Meng alle ingrediƫnten door elkaar met een handmixer of een garde.
Laat het beslag staan om te rijzen. Afhankelijk van de temperatuur ongeveer een uur. Het beslag moet vol met bubbels zitten.
Het is handig om het beslag in een fles (bijvoorbeeld voor poffertjes) te schenken, maar is niet perse nodig.
Zet de pan op redelijk laag vuur.
Leg de ringen erin en smelt in iedere ring een beetje roomboter.
Knijp met de fles het beslag in de ringen. Ongeveer tot de helft. Of schep het erin met een lepel.
Bak nu nog steeds op redelijk laag vuur de crumpets tot de bovenkant vol met luchtgaatjes zit.
Haal dan de ring (met een keukentang want ze zijn heet!) van de crumpets en keer ze om. Bak ze nog 1 tot 2 minuten op die kant.
Leg ze op een bord om af te koelen of eet ze meteen.
Om ze in te vriezen: wikkel ze apart van elkaar in een stuk vershoudfolie en vries ze in. Opgewarmd in een broodrooster zijn ze heerlijk.
Trefwoord
bakken zonder oven, bloem, boter, broodjes, Crumpets, gist, melk, water, zout
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!